Exkurze na SZŠ Trutnov

14. 02. 2018

Dne 8.2. se žáci 8.A a 8.B vypravili na exkurzi do Trutnova, kde navštívili Vyšší odbornou zdravotnickou a Střední zdravotnickou školu. Připravili tu pro ně program – nejprve se všichni seznámili s dýchací soustavou a stavbou srdce. Některé informace byly nové, některé opakování. Následovala praktická část, žáci byli rozděleni do čtyř skupin a věnovali se jednotlivým úkolům. Každé stanoviště, u kterých se žáci vystřídali, se zaměřilo na něco jiného.

S místními studenty se naši žáci bavili o krvácení – druzích krvácení, jak ho zastavit a jak ho zvládnout. Vyzkoušeli si obvazovou techniku, dokonce měli možnost vidět v akci i vakuové dlahy. Nevynechali ani masáž srdce na „Anče“, ale i malém miminku. Seznámili se i s přístroji, které používají lékaři. Vyzkoušeli si i fyziologickou změnu tlaku a tepu po tělesné námaze, kdy vybraní žáci běhali po škole.

Dojem na nás všechny udělala nejen skvěle připravená výuka, ale i prostředí školy, moderně vybavené odborné učebny. Zvídavým pohledům našich žáků neušlo ani to, že zde studují pěkná děvčata a hezcí chlapci. Učivo o hormonech nás teprve čeká, takže si tento příjemný den budeme moci tímto oslím můstkem krásně připomenout :)

Fotogalerie