LiStOVáNí se Šmodrchou

20. 09. 2019

Ve čtvrtek 19. září se žáci 4. a 5. tříd zúčastnili divadelního představení LiStOVáNí, kde se seznámili s knížkou Šmodrcha. LiStOVáNí včetně dopravy autobusem tam a zpět do Vrchlabí na Střelnici uhradil všem dětem Spolek obcí horní Labe z Místního akčního plánu. Představení se nám líbilo, děkujeme.

Pěkně popletený kočičák
Honzík Bačkora je docela obyčejný kluk z jednoho docela obyčejného městečka. Když ovšem jednoho obyčejného dne na toulkách po okolí náhodou natrefí na příšerně pomotaného, zpřeházeného, mrzoutského, vypaseného a na sušenkách závislého mluvícího kocoura, jeho život se rázem úplně změní!
Je šťastný, že v podivném tvorovi konečně našel svého vlastního zvířecího kamaráda, a chce si ho nechat, jenže jeho čistotou posedlá máma, otravná sestra a bláznivý starý plukovník se zálibou ve vycpávání neobvyklých živočichů mají na věc docela jiný názor... Dokáže Honzík svého chlupatého parťáka ochránit, nebo Šmodrchu čeká osud mnohem horší než jen pouhý nedostatek sušenek?

účinkovali: Věra Hollá a Lukáš Hejlík

Co pro mě znamená LiStOVáNí?

Nebudu přehánět - dítě! Stál jsem u jeho porodu, zbavoval ho všech dětských nemocí a dostal ho na současou úroveň. Jsem taky rád, že díky němu udržuju styk s kamarády z divadel, které jsem opustil - Pavlem a Věrkou z Českých Budějovic a Alanem a Lenkou z Brna. LiStOVáNí je velice ambiciózní projekt, který naprosto bezkonkurečně (alespoň za tu dobu co existuje) představuje aktuální literaturu uvolněnou formou. Baví nás objevovat nové věci, nové žánry, styly. Osobně mě baví i dětská LiStOVáNí, přímo rozsekávají reakce puberťáků, kteří přicházejí s despektem a odcházejí s důvěrou k nám, tedy i ke knize, čtenářství. Zažil jsem v životě už velké kotrmelce, ale LiStOVáNí se mnou jde jako nejvěrnější partner!

Fotogalerie