Od 17. 5. se obnovila výuka!

12. 05. 2021

Od pondělí 17. 5. se obnovila klasická školní výuka ve všech ročnících ZŠ bez rotace! Totéž platí i pro školní družinu, kde přestala fungovat skupina pro děti, jejichž rodiče pracují ve vybraných profesích. Zrušila se i homogenita skupin a tříd, lze realizovat výuku a činnosti družiny i ve spojených skupinách (Tv, jazyky apod.). Vrátili jsme se k původním rozvrhům.

Co ale bohužel zůstává, je povinnost 1x týdně žáka a zaměstnance školy testovat antigenními testy (pokud vůbec dorazí, tak prioritně každé pondělí nebo 1. den, kdy žák dorazí na prezenční výuku) a povinnost nošení roušek (žáci) a respirátorů či nanoroušek (zaměstnanci, rodiče a návštěvy) pouze ve vnitřních prostorách školy. Tělesná výchova se dala do 23. 5. vyučovat zatím jen venku, bez roušek, od 24. 5. lze vyučovat Tv i ve vnitřních prostorách. Hudební výchova se vyučuje stále bez zpěvu žáků. Při vhodném počasí se snažíme zrealizovat maximum výuky venku bez roušek.

Žáci, kteří se dopravují do školy na kolech, koloběžkách, si je budou zamykat na určených místech. Pod přístřeškem pro kola na dvoře (1. stupeň) a ve stojanu na kola za zelenou bránou na školní zahradě (2. stupeň). Za nezamčená kola, koloběžky, nebo umístěná u zábradlí škola neručí!

Učitelé si mohou začít plánovat exkurze i jednodenní výlety (25., 28. a 29. 6.) společně i pro více tříd. Plánujeme i fotografování tříd, schůzku rodičů budoucích 1. tříd dne 24. 6. od 15:00 ve škole a slavnostní rozloučení vycházejících žáků v klášteře dne 30. 6. od 9:00.

Třídní schůzky a květnová klasifikační porada se z hygienických důvodů raději uskuteční online. Žádáme všechny rodiče, jejichž děti budou od 17. 5. pravidelně docházet do školy o vrácení zapůjčené techniky a předání třídním učitelům. Děkujeme.

V příloze zasíláme pokyn ministerstva školství k organizaci výuky od 17. 5. 2021, 24. 5., 31. 5. a 1. 6.

Přejeme všem hodně zdraví, málo stresu a úspěšné dokončení zbytku již tak narušeného letošního školního roku! Vedení školy.

Ke stažení

Fotogalerie