Přihlašování do Edookitu

11. 01. 2023

Vážení rodiče, žáci a kolegové,
 
rádi bychom Vás informovali o změně přihlašování do Edookitu. Nově se budou všichni uživatelé přihlašovat pomocí služby Plus4U Identity Management. Ke změně přistupujeme z důvodu zajištění vyšší bezpečnosti, budoucího rozšiřování obsahu aplikace Edookit a zjednodušení vlastního přihlašování s využitím identity typu Google, Microsoft nebo Apple. Na stránkách Edookitu pro Vás budou připravené podrobné návody a další informace, které Vás provedou celým procesem krok za krokem.
 
Teď si pojďme říci více informací k vlastní změně.
 
Proč dochází ke změně?
 
Ke změně přistupujeme z několika důvodů.
 
 
  1. Bezpečnost
    • Absolutní prioritou je pro nás bezpečí Vašich dat. Edookit obsahuje citlivá data a naše společnost vystupuje v rámci směrnice GDPR jako jejich zpracovatel. Nový způsob přihlašování, s využtím Plus4U Identity Management, je vysoce bezpečný způsob ověření identity uživatele, který je navíc pravidelně testován a udržován na nejvyšším možném technologickém a bezpečnostním standardu. Rodiče budou mít možnost správy účtů svých dětí. Se službou Plus4U Identity Management jsou a budou Vaše data vždy v bezpečí.
       
  2. Rozšiřování obsahu aplikace Edookit
    • Naší vizí je poskytovat špičková řešení v oblasti celoživotního vzdělávání a digitalizace vzdělávacích procesů. S ohledem na synergii služeb a produktů v této oblasti, v rámci společností skupiny Unicorn (Unicorn University, Red Monster) přistupujeme k tomuto kroku s cílem sjednocení využívané identity a zjednodušení integrace nových služeb a produktů do aplikace Edookit.
       
  3. Jednodušší přihlašování (nejen) školními účty Microsoft, Google a také pomocí Apple ID
    • používá Vaše dítě ve škole, popř. Vy účty Google nebo Microsoft (používate řešení G Suite, nebo Microsoft Office 365), budete je moct nově využívat po registraci pro přihlašování do Edookitu. Uživatelé zařízení Apple budou moct využívat přihlašování pomoci Touch ID, Face ID.
 
 
Jak to bude probíhat?
 
Registrovat se do služby Plus4U bude možné přímo z Edookitu, pomoci jednoduchého registračního formuláře. Tento formulář bude dostupný ze systému Edookit během následujících dnů. Na registraci budete mít čas do 8. 3. 2023. Pokud se zaregistrujete k novému způsobu přihlašování, nebudete se již moci přihlašovat starým způsobem. Plus4U Identity Management umožňuje využití mj. přihlašování pomocí identity 3. strany, popř. dvoufaktorové ověření (tj. nejenom pomocí jména a hesla, ale také např. pomocí SMS nebo autentikátoru). Z důvodu bezpečnosti jsou podporovány vždy 3 poslední verze prohlížečů Mozilla Firefox, Chrome, Safari a Microsoft Edge. Návody a videa, jak správně provést registraci, najdete pod odkazem zde.
 
 
Dostupná podpora po celou dobu změny
 
Jsme si plně vědomi, že během přechodu se mohou vyskytnout problémy, popř. další otázky. Proto jsou pro Vás připraveny detailní informace o celé změně na stránkách Edookit.
 
 
Dále Vám bude plně k dispozici technická podpora Plus4U, která je připravena řešit Vaše požadavky spojené s registrací a prvotním přihlášením 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a to na kontaktech
 
S pozdravem
 
vedení školy & tým Edookit

Fotogalerie