Projektový den s Harrym Potterem

12. 06. 2019

Tajemný dopis, nástupiště 9 a ¾, Bradavice, hůlky, lektvary – to vše a mnoho dalšího najdeme v knihách o Harrym Potterovi. Páťáci měli to štěstí a alespoň kousek kouzelnické atmosféry si také užili.

Vše začalo, když jsme se sešli 10. 6., abychom přespali ve škole. Vydali jsme se opékat, zahráli si hry v přírodě, v Národním domě zhlédli první díl série o Harrym, a když jsme se šli uložit do spacáků, čekala nás stezka odvahy. Při té jsme nahlédli do zrcadla z Erisedu, potkali trolla a báli se mnoha strašidelných zvuků.

Ráno dalšího dne už nás čekal projektový den. Někteří jsme se oblékli do kostýmů a po snídani vyrazili vstříc dobrodružství. Moudrý klobouk nás rozřadil do šesti kolejí napříč třídami. Tak jsme se seznámili, vymysleli názvy pro naše koleje a pustili se do plnění úkolů. Navštívili jsme Brumbálovu pracovnu, kde bylo množství roztodivných tvorů. Měl pro nás připravený vědomostní kvíz. Vyráběli jsme kouzelnické hůlky, kreslili Pobertův plánek, protože neplechy přeci není nikdy dost. Dále jsme pak měli například hodinu lektvarů, při které jsme si umíchali kouzelný nápoj. Pracovali jsme s komiksem a ztvárňovali živé obrazy. Museli jsme i oživit Rona po souboji v kouzelnických šachách – volali jsme na simulovanou záchrannou službu, pracovali s tzv. Andulou a připomínali si to důležité z první pomoci.

Nakonec jsme se všechny koleje sešly na trénink famfrpálu. Létali jsme na košťatech, tloukly nás potlouky a chytali jsme zlatonku. Po společné fotce jsme se pomalu chystali domů, sbalili si spacáky a vyrazili. Věřím, že si všichni společný čas užili na maximum…

Fotogalerie