INFORMACE ŠKOLY K TŘÍDNÍM SCHŮZKÁM

27. 04. 2017

1) Děkujeme všem zákonným zástupcům za dnešní účast na třídních schůzkách a individuálních konzultacích s pedagogy. Konzultace lze dohodnout s vyučujícími i mimo třídní schůzky. Slouží k tomu e-Mailové adresy na nových webových stránkách školy.

 

2) Akce školy: Do konce školního roku chystáme pro žáky 1. stupně ochutnávku tropického ovoce, pro 2. stupeň branně – sportovní den, dále pak exkurze a školní výlety. Projekt „Ovoce do škol“ bude nově od září i pro žáky 2. stupně ZŠ. Více informací najdete ve vitríně školy a webu: www.zskkho.cz.

 

3) Nové webové stránky školy a elektronické žákovské knížky v Edookitu: Od dubna jsme zprovoznili nový web. Rodiče postupně obdrželi přístupové kódy a hesla na svoje soukromé e-Mailové adresy, žáci na svůj školní e-Mail. Připomínky a podněty nahlašujte svým třídním učitelům během schůzek. Děkujeme. Kontaktní e-mail technické podpory je kubikz@zskkho.cz

 

4) Změny od nového školního roku 2016/2017: Od září 2016 vstoupila v platnost novela školského zákona a vyhláška, týkající se společného vzdělávání žáků (inkluze). Bližší informace - výchovní poradci a ředitel školy. Na škole pracuje celkem pět asistentek pedagoga.

 

5) Testování žáků školy: Proběhly srovnávací testy Kalibro (Čj, Aj, M) u 3., 4., 5., 7., 8. a 9. tříd, které uhradila škola. Výsledky testů pomohou rodičům při rozhodování o dalším vzdělávání jejich dětí, obecných studijních předpokladech a vědomostech u jednotlivých žáků. Více informací u třídních učitelů nebo zástupce ředitele školy.

 

6) Uvolňování žáků z výuky, omluvenky: Podle školního řádu nelze pouštět samotné žáky z výuky na základě lístečku od rodičů, telefonátu, zprávy v Edookitu či SMS. Musí si je vždy vyzvednout zákonný zástupce nebo způsobilá osoba zplnomocněná zákonným zástupcem žáka. Podle školního řádu je nutno omlouvat absenci žáka nejpozději třetí den nemoci!

 

7) Školní družina: Má v současné době naplněnu kapacitu na 114 žáků ve 4 odděleních. Nyní je šest volných míst. Do ranní družiny mohou docházet všichni žáci školy bez poplatku i nepravidelně. Žádáme všechny rodiče, aby měsíční poplatek 120 Kč za pobyt v ŠD hradili vedoucí vychovatelce včas, abychom nemuseli neplatiče oznamovat zřizovateli školy.

 

8) Školní jídelna gymnázia: Strávníci jsou povinni nosit do jídelny čipy a objednávat si obědy včas. Při ztrátě čipu se musí uhradit nový. Objednávky obědů na pondělí lze pouze do pátku předchozího týdne do 14:00 hodin! Nejvíce neobjednaných obědů je vždy v pondělí po víkendu. Při platbě přes internet je nutno uvádět do variabilního symbolu kód, který jste obdrželi s čipem, nestačí rodné číslo žáka, jinak nelze platbu identifikovat. V případě nemoci žáka je nárok na oběd za dotovanou (sníženou) cenu jen 1. den nemoci. V ostatních dnech se již platí plná cena oběda. Při exkurzích a výletech, kdy návrat je po 14:00 je nutno si oběd předem odhlásit. Ve dnech ředitelského volna a školních prázdnin se hradí plná cena oběda bez dotace.

 

9) Charitativní sbírky: Stále probíhá sbírka plastových víček pro Nikyho z Jičína. Sběr víček pro Tomáška z Chotěvic byl ukončen. Děkujeme všem, kteří nám víčka nosí. Uskutečnili jsme sbírku „Sněhuláci pro Afriku“. Chystáme sbírku na pomoc v boji proti rakovině. Sbíráme rovněž byliny, kaštany, pomerančovou kůru, použité baterie, papír. Kontakt: vondrovab@zskkho.cz

 

10)  Sběrová akce na starý papír: Jarní kolo skončilo 25. dubna. Výsledky budou zveřejněny do 5. května. Děkujeme všem za pomoc s odvozem. V říjnu 2017 chystáme podzimní kolo. Odměnou budou opět pěkné ceny pro 20 jednotlivců a tři třídy na 1. a 2. stupni. Papír mohou žáci (rodiče) nosit i během roku do šaten na budovu 1. i 2. stupně a donesené množství nahlásit na lístečku s podpisem rodičů třídním učitelům.

 

V Hostinném, 26. dubna 2017                                             Mgr. Jaroslav Sogel, ředitel ZŠ

Fotogalerie