Častolovice

24. 06. 2019

Ve čtvrtek 13. června se 2. třídy vydaly na výlet na zámek Častolovice. Prohlédli jsme si zvěřinec s různými druhy domácích i cizokrajných zvířat, některé jsme si i mohli pohladit. Pak jsme navštívili jeden z nejkrásnějších renesančních zámků, který nás opravdu okouzlil. Následovalo kejklířské představení, po kterém jsme si dali dobrý oběd. Nakonec jsme prošli oborou s bílými daňky a jeleny a následoval odjezd zpátky do Hostinného. Všichni jsme si odvezli plno krásných zážitků.

Výlet do Častolovic

Ve čtvrtek 13. června 2019 jsme vyrazili na výlet do Častolovic. Nachází se tam zámek a v zahradě je dokonce minizoo a obora. Nejdříve jsme se vypravili na prohlídku zvěřince, kde jsme viděli kozy, poníky, lamy, pávy, prasátka a spoustu dalších druhů zvířat.

Poté jsme vyrazili na prohlídku zámku, kde je k vidění mimo jiné sbírka keramických sošek ptáčků, obrazy, jež vás sledují, a také brnění, které vážilo asi 50 kg. V zámku prý dokonce straší černá paní častolovická.

Po prohlídce zámku jsme se přesunuli na nádvoří, kde byla možnost zakoupit si upomínkové předměty na památku. Na nádvoří zámku stojí krásná fontána a na některých zdech zámku jsou dochované nádherné fresky.

Po svačině nás čekalo překvapení v podobě představení šermířské a kouzelnické scénky. Součástí byla i soutěž pro děti v boji s mečem. Dále si paní učitelky i děti zkusily vystřelit z kuše a také chodit po laně.

Po poledni jsme se vydali do zámecké restaurace, kde jsme měli předem zajištěný oběd. Úplně na závěr našeho výletu jsme se šli podívat do zámecké obory, kde žijí jeleni a daňci. Bohužel jsme však viděli jenom jednoho malého jelínka, ostatní zvířata se totiž chladila uprostřed rozlehlé obory ve stínu velkého stromu.

Celý výlet se nám velmi vydařil, měli jsme i štěstí na skvělé počasí. Zámek Častolovice je opravdu krásný a dodnes tam žije stará zámecká paní, pokračovatelka rodu.

 

                                                Ze slohových prací žáků zpracovala Mgr. Renáta Jehličková, tř. uč. 4.B

Fotogalerie