Den dětí v parku

11. 06. 2021

Díky zlepšující se covidové situaci jsme na rozdíl od loňského roku mohli letos s dětmi oslavit jejich svátek, který každoročně připadá na 1. června. DDM spolu s dalšími vyučujícími ZUŠ Hostinné připravilo pro žáky 1. až 3. tříd naší Základní školy Karla Klíče Hostinné hravé dopoledne na téma cesty kolem světa.

V parku bylo rozmístěno několik stanovišť v podobě světadílů, kde děti plnily zábavné úkoly. Mohly tak poznat to, co je pro daný kout světa typické. V Asii si například lovily hůlkami kousky pečiva a zatančily si také ruský kozáček. V Americe zase překonávaly Panamský průplav prolézáním látkového tunelu a zatančily si s jihoamerickou indiánkou. V Africe si postavily pyramidy a v Evropě rozdělovaly zvířata podle místa, kde žijí. Nevynechaly ani Antarktidu, kde zaháněly sněhovými koulemi ledního medvěda. Na závěr všechny děti dostaly ještě malý dárek na zub a na památku.

Chceme tímto velmi poděkovat DDM i ZUŠ za skvěle připravený program, který děti moc pobavil. Byl to příjemný den jak pro žáky, tak i pro jejich učitele.

Renata Jehličková, třídní učitelka 2.B

Fotogalerie