Exkurze 3.A a 3.B ZOO ve Dvoře Králové

25. 05. 2022

Věděli jste, že žirafa má tmavý jazyk proto, aby si ho nespálila v Africe od sluníčka? Nebo že gepardi se nikdy nepáří se samicemi, se kterými vyrůstají od narození? My jsme to také až do pátku 20. května nevěděli. Proto jsme se vydali na exkurzi do ZOO, kde se specializují na zvířata žijící původně pouze v Africe.  Předem jsme si objednali průvodce, kteří nám zmíněné informace, a ještě spoustu dalších, při procházce zahradou sdělili.

Procházkou jsme došli až ke stanovišti autobusů na projížďky safari. Jízdou po safari jsme potom viděli spoustu zvířat, která zde žijí volně bez ohrad – zebry, hrochy, antilopy, žirafy, ale i mnoho druhů afrických ptáků. Z výkladu řidiče autobusu jsme se mimo jiné také dozvěděli, že pták marabu je přezdívám lékařem savany, protože je schopen pozřít i tak staré mršiny, které jsou kvůli svému stáří a vysokému stupni rozkladu pro ostatní zvířata již nepoživatelné. Místní samec žirafy Lucas se za námi dokonce přišel podívat až těsně k autobusu. Sklonil hlavu k okýnkům a se zájmem nás sledoval. Mohli jsme tak vidět zblízka jeho oči, které jsou největší ze všech afrických zvířat.

Poté jsme se vydali cestou po ZOO zpět a před odjezdem byl u dětských prolézaček dán krátký rozchod. Mohli jsme se tam také občerstvit u stánku a nakoupit suvenýry, které nám budou naši exkurzi v ZOO připomínat.

Fotogalerie