Florbalové turnaje na ZŠ

02. 11. 2022

   Již tradičně, na začátku školního roku, se naše škola zapojuje do sportovních soutěží pořádaných AŠSK. Prvním turnajem bývá klasicky florbal.

   Dne 14.10.2022 proběhlo okresní finále florbalu mladších žákyň. I přesto, že se přihlásily pouze 4 týmy, byly k vidění moc hezké zápasy. Naše děvčata si, po vlažnějším začátku, udržovala neustále šanci na konečné vítězství. Vyvrcholením turnaje byl poslední zápas, který měl rozhodnout o vítězi. Začátek nám sice moc nevyšel, ale děvčata v druhém poločase zabojovala a dočkala se vytouženého triumfu.

   V úterý 18.10.2022 proběhl stejný turnaj, tentokrát však starších žákyň. Osm přihlášených družstev bylo rozděleno do 2 skupin. Z těch následně postupovaly první 2 týmy do semifinále. V naší skupině to do posledního zápasu bylo poměrně zamotané. Trochu překvapivou výhrou nad nejsilnějším týmem skupiny, jsme do semifinále postoupily z prvního místa. Přes výhru nad Vrchlabí šla děvčata do finále. Po infarktovém vítězném konci celého turnaje propukl celý tým v upřímnou radost a nadšení.

   Oba dva týmy si vybojovaly postup do krajských kol. Zdá se, že domácí prostředí našim žákům při turnajích svědčí a je velká škoda, že takových (domácích) turnajů nemůžeme pořádat více. Samozřejmě ve všech věkových kategoriích.

   Všem hráčkám moc děkujeme za výborné výsledky a skvělou reprezentaci naší školy. Do okresních kol jim přejeme hodně štěstí.

Sepsala: Dobiášová Michaela

 

Fotogalerie