Hliník se odstěhoval do Hostinného!

16. 12. 2021

Od 3. 1. 2022 do 30. 5. 2022 vyhlašujeme na ZŠ novou sběrovou soutěž.
Sbíráme hliníkové plechovky s lesklým dnem (s nápisem ALU, Al), kalíšky od čajových svíček, alobal a hliníkové fólie, celohliníkové obaly od léků, víčka od mléčných výrobků, obaly od chipsů, arašídů, kávy, kakaa s vnitřní stříbrnou fólií, hliníkové obaly od rybích výrobků, staré hliníkové příbory, ešusy, tlakové hrnce, zbytky el. drátů, lišt apod.
Hliník doma prosím zvažte na kuchyňské nebo digitální váze a množství odevzdejte na lístečku s podpisy rodičů, nebo odesílejte třídním učitelům edookitem jako u papíru. Veškerý výnos ze soutěže bude opět použit na zakoupení cen pro sběrače a nejlepší třídy. Třídy soutěží i se svým třídním učitelem a asistentkou. Můžete se těšit na Power Banky, volné vstupenky do ZOO, deskové hry, publikace, školní a sportovní potřeby.
Hliník noste od 10. 1. v PET nebo papírových sáčcích a taškách do označené šatny na 1. stupeň a do sběrného boxu v šatnách pro 2. stupeň.
Hliník nesmí být s příměsí železa a plastů! Nesbíráme plechovky se železným dnem (pivo Braník, Staropramen a Argus - zde je nutno dno odstřihnout), se zbytky nápojů a jídel, v kalíšcích od čajové svíčky nesmí být kovové podložky u knotů, u obalů od léků zase plastová platíčka. Ve sběrně vše kontrolují, železo zjistí velkým magnetem a nevytříděný hliník nám vracejí!
Udělejte něco pro naše životní prostředí, kovy patří do sběru a ne do směsného odpadu, půdy a vody. Děkujeme. Vedení školy.

Fotogalerie