Krkonošské vánoční koledy

12. 12. 2022

Krkonošské vánoční koledy v podání školního pěveckého sboru Klíček

V páteční podvečer 9. prosince se v rozsvíceném kostele Nejsvětější Trojice rozezněly méně známé koledy z Krkonoš a Podkrkonoší. Malí zpěváčkové ze sboru Klíček se jich celkem osm od října učili pod vedením svých sbormistrů, učitelů Renáty Jehličkové a Stanislava Marečka.

Do představení byly vybrány koledy známé z nejbližšího okolí našeho regionu a propojeny byly mluveným slovem, básněmi o vesničkách z jejich textů. Děti při zpěvu použily i rekvizity věcí, o kterých se v koledách zpívá. Hudební doprovod zajišťovali oba sbormistři na elektrické piano a basu.

Již dopoledne proběhla dvě představení pro žáky školy, a to v 9 hodin pro první a v 10.15 pro druhý stupeň. Odpoledne potom následovalo představení i pro rodiče účinkujících a další veřejnost, které uvedl svými slovy místní pan farář. Děkujeme mu tímto za propůjčení kostela i za další podporu. Též děkujeme ZUŠ Hostinné za zapůjčení kláves a dalšího zařízení.

Věříme, že se koledy v podání členů našeho sborečku všem líbily. Už na květen chystáme další představení, tentokrát ke Dni matek. Nyní vám všem přejeme krásné prožití Vánoc a konce roku.

Fotogalerie