MÁME RÁDI ZVÍŘATA

08. 10. 2023

MÁME RÁDI ZVÍŘATA

Obě první třídy naší školy si ve středu 4. října připomněly Světový den zvířat uspořádáním projektověho dne na toto téma. Po domluvě s rodiči si děti v tento den do školy mohly přinést i své milované domácí mazlíčky. Třídy se tak od rána rozezněly různými zvuky zvířátek, z nichž nejhlasitější byla asi andulka, která dětem celé dopoledne krásně štěbetala. Dalšími návštěvníky školy se staly dvě želvy, tři morčátka, afričtí šneci, malý králíček, rybičky, kočička a mladý pejsek plemena zvaného stafordšírský bulteriér, se kterým na návštěvu přišla i jeho chovatelka, maminka žáčka Kuby.

Kromě pracovních listů na zvířecí téma si děti všechna zvířátka postupně představily, pověděly, jak se kdo z nich o svého mazlíčka stará, a na závěr vyučování přišel k nám do školy na besedu i pan veterinář, MVDr. Jan Novák, kterému tímto ještě jednou velmi děkujeme za zajímavé povídání o různých zvířátkách.

V dětech se na naší škole snažíme podporovat empatii a lásku ke všem zvířecím druhům, které s námi obývají naši planetu. Snad právě ony budou tou generací, které se jednou podaří, aby se zvířaty bylo zacházeno s respektem a úctou a aby všechna zvířátka mohla žít konečně bez mnohých utrpení, kterých se na nich lidstvo v celé své historii dopouští.

Fotogalerie