Minioperka Červená Karkulka

25. 05. 2023

Červená Karkulka – představení pěveckého sborečku Základní školy Hostinné
Vlk sežral Karkulku i s babičkou, ale myslivec je nakonec zachránil za pomoci holuba, který ho o vlkově lstivé nenažranosti včas informoval.
Tak právě tento známý příběh zpracovaný hudebně panem Uhlířem a Svěrákem jako minioperku pro děti jste mohli vidět ve středu 24.6.2023 v Národním domě v podání našeho školního pěveckého sborečku Klíček. Představení bylo zinscenováno jako hodina hudební výchovy, na které děti zazpívaly i krásné písničky o maminkách a pro maminky k jejich nedávnému svátku. Zpívalo se ale i o tatíncích, babičkách, dědečcích, zkrátka o všech členech rodiny, kteří se mají navzájem rádi.
Poté následovala vlastní hudební pohádka, ve které se hlavních rolí ujaly ti nejlepší zpěváčci z našeho sborečku. Mohli jste vidět krásnou Karkulku, statečného myslivce, vystrašenou babičku, všudypřítomného holuba i nenasytného vlka. Když myslivec z jeho břicha zachránil Karkulku i s babičkou, rozhodla se babička, že si z vlka udělá hlídacího psa ke své chaloupce.
Vše tedy nakonec dobře dopadlo a děti předvedly i přes počáteční trému úžasné výkony. Představení jsme odehráli celkem čtyřikrát, dopoledne třikrát pro žáky naší školy a v podvečer v 17:30 h pro rodiče a další veřejnost. Sál byl plný rodičů a prarodičů, kteří byli krásnou hudbou pana Uhlíře, vkusnými slovy pana Svěráka i krásným zpěvem svých dětí nadšeni. Všem děkujeme za přízeň a budeme se těšit na další setkání zase v prosinci na zimním představení našeho sborečku v místním kostele Nejsvětější Trojice. Jeho tématem budou samozřejmě Vánoce a koledy.
Naše poděkování za pomoc při našem jarním představení patří ZUŠ Hostinné za opětovné půjčení kláves i dalšího vybavení pro ozvučení a také paním vychovatelkám naší ŠD, které zajistily namalování kulis. Fotografie poskytla fotografka Diana Dufková.

Renata Jehličková a Stanislav Mareček, sbormistři Klíčku

Fotogalerie