Noc s Andersenem 2018 v ŠD

26. 03. 2018

Vyšlo nám to na den přesně. Před 131 lety, 23.3. se narodil Josef Čapek. Právě za ním jsme se vydali v pátek večer na návštěvu. A jak se ukázalo, bylo to právě včas. Chudák seděl celý ztrápený, protože mu chyběla inspirace. Měl napsat velikonoční příběh o pejskovi a kočičce a ne a ne na něco přijít. Šikovná kočička i kurážný pejsek mu ale moc dobře poradili. A společně s dětmi, Alenkou Čapkovou a pohádkovou babičkou si všichni užili pohádkovou noc ve školní družině - Noc s Andersenem.
Děti čekalo několik stanovišť - s kočičkou chystaly dort, u pejska tvořily, u pohádkové babičky si samy zahrály na spisovatele, vymýšlely, hrály a kreslily pohádky a v detektivní kanceláři pátraly po informacích z knížek. Ve volném čase pomáhaly dozdobit chudou noční košilku, vyráběly pamětní placky, navštívily naše družinové kino s popcornem nebo si jen tak užívaly dobrodružství noční družiny.
Ta největší zkouška je však čekala při noční hře, když musely najít potmě, jen za pomoci baterky, ztracenou kočičku.
Do postýlek nás doprovodily pohádky H. Ch. Andersena a ráno nám zpříjemnil výborný, vlastnoručně vyrobený piškotovo-ovocný dort.

Mnohokrát děkujeme dětem za jejich nasazení při hrách, zápal do aktivit a skvělou atmosféru. Doufáme, že se jim akce líbila. Velký dík patří také rodičům za dobrůtky, které pro děti nachystali, pomoc se závěrečným úklidem a podporu naší činnosti. Velice si této spolupráce vážíme.

Fotogalerie