Okresní kolo soutěže ve zpěvu - Trutnov

22. 03. 2018

Každoročně s koncem zimy začínají na naší škole přípravy na soutěž ve zpěvu. Stejně tak i letos si zájemci z každé třídy vybrali jednu písničku, a tu potom předvedli v třídních kolech. V nich byli vybráni tři nejlepší, kteří potom postupovali do kola školního. Celkem se ve školním kole utkalo 34 chlapců a dívek v celkem čtyřech kategoriích.

Z každé kategorie nakonec postoupil ten nejlepší do okresního kola v Trutnově. To se letos konalo opět ve dvou dnech. V úterý 20. března 2018 proběhla soutěž v ZUŠ Trutnov pro 0., 1. a 2. kategorii, tedy pro žáky 1. stupně ZŠ. Zde zazpíval F. Bauer, který ve své kategorii zvítězil! Porotu nadchl svou bezprostředností projevu, bezvadnou intonací a roztomilostí. Dále zde zazpívala v 1. kategorii P. Dvořáková a A. Nagyová v kategorii 2. Obě dívenky se snažily, ale na místech vítězů se, bohužel, neumístily.

Ve středu 21. března potom proběhla opět v ZUŠ Trutnov soutěž starších žáků, v kategorii 4. a 5. Naší jedinou soutěžící v kategorii žáků 8. - 9. tříd byla E. Frühbauerová, která skončila na krásném 3. místě. Až do posledních minutek všem nervy pracovaly na plné obrátky a porota měla co dělat, aby bylo rozhodnuto včas. Výkony soutěžících byly tak vyrovnané, že adepti na 2. a 3. místo museli porotu přesvědčit svým druhým pěveckým výstupem - lidovou písničkou. Až teprve poté se porota definitivně rozhodla, nervozita opadla a naše žákyně se mohla začít radovat.

Organizátorem soutěže je Středisko volného času Trutnov, které vede paní Šárka Rotterová. Jí i porotě patří veliké díky za skvěle připravenou soutěž. Těšíme se opět za rok a budeme se s dětmi opět snažit pracovat tak, abychom dosáhli podobně výborných výsledků.

Zapsaly: R. Jehličková a M. Drefková

Foto: M. Drefková

Fotogalerie