Představení nové paní ředitelky

30. 08. 2023

Vážení rodiče,

dovolte mi, abych se Vám představila jako nová ředitelka ZŠ K. Klíče a napsala Vám pár slov k mé vizi o chodu školy.

9. 8. jsem úspěšně absolvovala konkurz na místo ředitelky základní školy K. Klíče a 10. 8. jsem byla radou města Hostinné do této funkce zvolena s nástupem od 1. 9. 2023.

Jmenuji se Mgr. Dita Mrázková, vystudovala jsem učitelství pro 1. stupeň a speciální pedagogiku, mám dlouholetou praxi jako učitelka a posledních 6 let jsem působila jako ředitelka ZŠ a MŠ v Peci pod Sněžkou.

Mým velkým koníčkem je vše kolem pedagogiky, zajímám se o nové trendy ve výuce, o moderní metody výuky, propaguji praktické ověřování teorie a jsem pro rovný přístup mezi žáky a učiteli.

Ráda bych celou budovu školy zmodernizovala a poskytla žákům i vyučujícím nové pomůcky k výuce, zavedla odpočinkové zóny, knihovny, diskuzní koutky, kde mohou trávit svůj odpočinek mezi vyučovacími hodinami.

Především se chci ale zaměřit na plnohodnotný systém výuky, který bude moderní, otevřený a sami žáci se na něm mohou podílet, aby výuka byla nejen přínosná a obsahově plnohodnotná, ale aby si ji žáci užívali a bavila je.

S tím vším pochopitelně souvisí i kvalitní, proškolený a motivovaný tým pedagogů, který se mi, doufám, podaří sestavit.

Velmi budu dbát na informovanost rodičů o dění ve škole tzv. týdenními přehledy, ze kterých bude zřejmé, kam žáci ve výuce postoupili, co je čeká, na co se mohou připravit atd.

Chci, aby škola byla „ŠKOLOU OTEVŘENOU“ pro rodiče a žáky.

Moje cíle jsou dlouhodobé a budou vyžadovat velkou míru spolupráce se žáky, rodiči a zřizovatelem, ale doufám, že postupem času se nám podaří po menších krůčcích vše zrealizovat.

Těším se na naší spolupráci

Mgr. Dita Mrázková

ředitelka školy od 1. 9. 2023

Fotogalerie