PRVŇÁČCI CESTOVALI KOLEM SVĚTA V PARKU

18. 09. 2023

Novopečení školáčci z 1.A a 1.B se v pátek ráno 8. 9. 2023 vydali do parku, kde si pro ně DDM Hostinné připravilo zábavnou hru s názvem Cesta kolem světa, při které je doprovázeli slavní králíci z klobouku Bob a Bobek.

Putování začalo v Egyptě, kam králíky v noci ve spánku zanesl jejich kouzelný klobouk. Na tomto africkém stanovišti na děti čekala krásná orientální tanečnice, která jim poradila, jak z kostek postavit pyramidu. Dále cesta dětí vedla do Číny, kde se učily jíst hůlkami. Kromě toho navštívili školáčci spolu s Bobkem ještě Austrálii, kde poznali klokana i další zvířata typická pro tento kontinent. Cesta pokračovala do jihoamerické Brazílie, kde děti určovaly zvuky tamějších zvířat, a poté se opět vracela do Evropy. Zde ve Švýcarsku děti prolezly největším tunelem na světě a vystoupaly i na nejvyšší horu Švýcarska Dofourspitze, následně se přesunuly ještě na rybolov v Norsku. Nakonec se jejich cesta uzavřela opět doma, v Česku, kde pomohly Bobkovi srovnat rozfoukané fotografie z celé jejich cesty.

Pro děti prvních tříd, které si na školní režim teprve zvykají, byla tato akce velmi příjemným zpestřením jejich prvního týdne ve škole. Všichni malí žáčci si putování parkem náramně užili a také získali mnoho nových informací o světe. Na závěr dostali jako odměnu ještě lízátko. Poděkování patří zaměstnancům DDM A ZUŠ Hostinné za skvělou organizaci.

Fotogalerie