Sběr hliníku od 12. 9. do 31. 1.

09. 09. 2022

Od 12. září 2022 do 31. ledna 2023 vyhlašujeme na ZŠ druhou školní soutěž ve sběru hliníku.
Sbíráme sešlápnuté hliníkové plechovky s lesklým dnem (s nápisem ALU, Al), kalíšky od čajových svíček, alobal a hliníkové fólie, celohliníkové obaly od léků, víčka od mléčných výrobků, obaly s vnitřní stříbrnou hliníkovou fólií, hliníkové obaly od rybích výrobků, staré hliníkové příbory, ešusy, tlakové hrnce KUKTA, zbytky elektrických drátů, lišty a vše co je z hliníku.
Hliník doma prosím zvažte na kuchyňské nebo digitální váze a celkové množství odevzdejte na lístečku s podpisy rodičů, nebo odesílejte třídním učitelům edookitem jako u papíru. Veškerý výnos ze soutěže bude opět použit na zakoupení cen pro sběrače a nejlepší třídy. Třídy soutěží i se svým třídním učitelem a asistentkou. Můžete se těšit na pěkné věcné ceny, školní trička s logem naší ZŠ, volné vstupenky, publikace, školní a sportovní potřeby.
Hliník noste od pondělí 12. 9. v PET nebo papírových sáčcích a taškách do označené šatny a sběrných boxů na chodbách na 1. stupni a do sběrných boxů v šatnách a chodbách na 2. stupni.
Hliník nesmí být s příměsí železa a plastů! Nesbíráme plechovky se železným dnem (zde je nutno dno odstřihnout), se zbytky nápojů a jídel (zapáchají), v kalíšcích od čajové svíčky nesmí být kovové podložky u knotů, u obalů od léků zase plastová platíčka. Ve sběrně vše kontrolují, železo zjistí velkým magnetem a nevytříděný sběr nám potupně vracejí!
Udělejte něco pro naše životní prostředí ve městě i okolí, hliník patří do sběru a ne do příkopů u silnic, směsného odpadu, půdy a vody. Děkujeme. Vedení školy.

Fotogalerie