Soutěž ve zpěvu 2017

23. 03. 2017

Středisko volného času v Trutnově každoročně organizuje soutěž ve zpěvu, které se naše škola pravidelně účastní. Základní kola měla letos proběhnout do 28. 2. 2017, proto jsme naše školní kolo uskutečnili ve středu 22. 2. od 13 hodin v učebně hudební výchovy na budově A. Do soutěže postoupilo z třídních kol všech tříd celkem 42 žáků, z nichž poté 7 dětí onemocnělo, takže nakonec soutěžilo 35 malých zpěváčků.

Podle věku dětí se soutěžící vždy hodnotí v celkem 5 kategoriích. Vítězkou 0. kategorie (žáci 1. tříd) se stala E. Dianová z I. B s písničkou Holka modrooká. V 1. kategorii (2. až 3. třídy) vyhrála M. Valášková z II. B, která zazpívala krásnou lidovou píseň Pásla panenka páva. A ve 2. kategorii byla jako nejlepší vyhlášena K. Svitáková z V. A za písničku Tisíc mil. Ze starších dětí se jich do soutěže už tolik nehlásí, ale máme na škole již osvědčenou výbornou zpěvačku E. Frühbauerovou z VIII. B, která nám i letos učarovala se svou písničkou Boty proti lásce. A dále se školního kola zúčastnil ještě P. Chuťka z VI. B, který si zvolil píseň, ve které nám dokonce zarapoval. V komisi, která posuzovala výkony jednotlivých soutěžících, letos zasedly Mgr. Blanka Vondrová, Mgr. Jindřiška Kollerová, asistentka Markéta Kuříková a Mgr. Renáta Jehličková, která stejně jako každý rok zajišťovala soutěžícím klavírní doprovod.

Do okresního kola soutěže postupuje vždy jen první vítěz z každé kategorie. Bohužel E. Dianová den před soutěží onemocněla, takže do Trutnova nakonec v úterý 21. 3., kdy probíhala soutěž v 0. až 2. kategorii, jela jen M. Valášková a K. Svitáková za doprovodu Mgr. Renáty Jehličkové. Ve středu se poté v Trutnově soutěžilo ve 3. a 4. kategorii a tohoto klání se zúčastnila E. Frühbauerová, která letos jako jediná z naší školy dosáhla v této soutěži velkého úspěch, neboť skončila druhá ve své 4. kategorii. Je to pro ni již opakovaný úspěch, předloni v této soutěži v Trutnově totiž dokonce zvítězila. Velmi jí blahopřejeme a doufáme, že se pokusí svůj úspěch obhájit i v příštím roce. Děkujeme i všem ostatním dětem, které měly odvahu se do soutěže zapojit, a ukázat tak radost, kterou jim zpěv v životě přináší.

Fotogalerie