Za vánoční atmosférou do Drážďan

16. 12. 2019

Ve čtvrtek 12. prosince 2019 žáci druhého stupně měli možnost opět po roce navštívit vánoční Drážďany. Tuto možnost využilo 36 žáků napříč všemi ročníky druhého stupně a v ranních hodinách spolu s pedagogy vyrazili směr Německo. Cesta autobusem utekla a po 4 hodinách jsme byli na místě.  Delší procházkou od autobusu jsme došli ke kostelu Panny Marie na náměstí Neumarkt. Památky, které jsou součástí Starého města v Drážďanech, jsou mezinárodně známé. Naše kroky směřovaly kolem úchvatné Katedrály Nejsvětější Trojice až na Drážďanský Striezelmarkt. Ten je jedním z nejstarších vánočních trhů v Německu a každoročně jej navštíví až 2,5 milionu návštěvníků. Každý z nás měl jedinečnou možnost ochutnat něco z vyhlášených drážďanských vánočních dobrot a stát se tak součástí té obrovské masy návštěvníků. Je zajímavá skutečnost, že se tento trh pravidelně koná v Drážďanech na Altmarktu v době adventu už od roku 1434. Tento rok již v pořadí 585.!

V bezprostřední blízkosti Striezelmarktu se nachází několik dalších trhů, ale i bezpočet moderních obchodů a pasáží. A tak čas, který naši žáci měli věnovaný “rozchodu ve skupinách“, mohli po vzájemné domluvě strávit po svém.

Jedno je jisté. Ať už to byly památky drážďanského Starého města, vánoční trhy nebo moderní obchody, každý si na této exkurzi přišel na své. Nechali jsme se všichni příjemně naladit na ty nejkrásnější Vánoce. Tak šťastné a veselé všem!

Fotografie z letošní exkurze najdete ve fotogalerii školy. Zapsala asistentka M. Drefková.

Fotogalerie