Živočichové celého světa

12. 01. 2021

Nový rok 2021 přinesl i změnu do vstupní haly budovy 1. stupně základní školy. Nově prostor před šatnami vyzdobily výtvarné práce žáků prvního stupně, mateřských škol v Hostinném a školní družiny, kteří se zapojili do projektu "Živočichové celého světa". Projekt se snažil pomocí výtvarných prací zmapovat nejznámější živočichy jednotlivých kontinentů.

Mezi školky byli rozděleni živočichové kontinentů Evropy, Afriky a polárních oblastí. Družina malovala typická zvířata Austrálie a mezi druhé až čtvrté ročníky Základní školy byli rozděleni živočichové Jižní a Severní Ameriky a Asie. Všechny děti a učitelé se do projektu zapojili s nadšením a díky tomu vzniklo obrovské množství nádherných výtvorů. Každý kontinent má v prostoru před šatnami vyčleněnou minimálně jednu nástěnku, ale ani tak se všechny výtvarné práce na nástěnky nevešly.

Děkuji všem dětem, žákům a učitelům za svědomité zapojení do projektu a nádherné výkresy a výtvory.

Mrzí mne jen, že z důvodu hygienických omezení jsme nemohli uspořádat plánovanou slavnostní vernisáž výstavy, na kterou jsme chtěli pozvat zástupce škol, zřizovatele a veřejnost. Vezměte prosím za vděk alespoň krátkou fotodokumentací z výše jmenované výstavy.

Tomáš Ulman
ZŠ Karla Klíče Hostinné

Fotogalerie