Exkurze 4. ročníku v Trutnově

06. 03. 2023

V pondělí ráno 27. 2. 2023 se vydaly obě třídy čtvrtého ročníku vlakem na exkurzi do Trutnova. Hned po příjezdu do Trutnova se přesunuly do divadla UFFO, kde se staly svědky divadelního představení s názvem Kabinet létajících úžasností.

Celé toto divadlo je výběrem originálních i klasických kejklířských kusů spojených do jakéhosi alternativního divadelního představení. Žonglér Vojta Vrtek v něm využívá své schopnosti komunikovat s publikem, reagovat na konkrétní situace, improvizovat a zapojit diváka do hry. Chvílemi se všem i tajil dech, když žonglér předváděl rej se speciálními noži či ohnivé kejkle na jednokolce, při kterých si jako své asistenty vybral i pana učitele a paní asistentku z naší školy. Svého úkolu se oba zhostili skvěle.

Po skončení divadla se třídy vydaly na přírodovědno-vlastivědnou vycházku po Trutnově. Nejdříve si prohlédly krásnou architekturu trutnovského náměstí i s Krakonošovou kašnou a dále pokračovaly procházkou až na návrší Šibenik nad Trutnovem, kde stojí památník generála Gablenze z roku 1868. Připomíná vítězství X. rakouského armádního sboru nad pruským vojskem v bitvě u Trutnova ze dne 27. června 1866. Litinový památník byl vystavěn jako 20 metrů vysoká rozhledna a svým tvarem připomíná obelisk.

Poté už čekal všechny návrat zpět vlakem do Hostinného. Děti si ten den tedy užily jak zábavu a příjemné napětí při představení v UFFO, ale zároveň se dověděly spoustu nových a zajímavých informací o historii svého regionu.

Zapsala: Renáta Jehličková, třídní učitelka 4.B

 

Fotogalerie