Konverzační soutěž v jazyce anglickém

02. 03. 2023

Cílem soutěže v cizích jazycích je podpořit odborný růst v oblasti komunikace v cizím jazyce. Stále více a více se soutěžení stává populární také mezi samotnými školáky. Talentovaní žáci mají možnost při této příležitosti získat motivaci pro další rozvíjení svých dosavadních znalostí. Současný zájem mladých lidí o angličtinu vyplývá z jejich počítačového zaměření. Nešvar současné doby, kdy mladí lidé tráví u počítačů více času než dříve, je zde možno využít také pozitivním způsobem, zejména při rozvíjení jazykových znalostí.

Na Základní škole Karla Klíče v Hostinném si 18 talentovaných dětí v úterý 28. 2. 2023 poměřilo své síly v angličtině při účasti na školním kole konverzační soutěže. Zde děti prokazovaly velmi dobrou schopnost porozumění a vyjádřit se na dané téma. Za podpory čtyřčlenné poroty složené ze zdejších pedagogů – jazykářů byly vybráni vítězové, kteří budou dále reprezentovat školu v okresním kole konverzační soutěže v Trutnově, která proběhne již 17.3. Za školu pojede do Trutnova žákyně 9.A. Tereza Řeháková za kategorii II.A a žák 7. A Matyáš Lumenda za kategorii I.A. Držme jim při dalším kole palce! Všichni účastníci při účasti projevili velkou odvahu, dávku sebevědomí a opravdu nadstandartní úroveň znalostí. Bylo velmi těžké rozhodnout se pouze pro jednoho vítěze, nicméně všechny účastníky soutěž bavila a samotná cesta zde byla cílem.

Žijeme ve století, kdy se svět stále více a více propojuje a komunikace v jednotném jazyce otvírá lidem cestu k sobě. Děkujeme  školám, že dbají na jazykové vzdělávání, které mladým lidem jistě otvírá v životě další možnosti.

Mgr. Martina Karbanová, spoluorganizátorka školního kola

 

Fotogalerie